Állandó tervezőink

Room 09 Szabá Artroom

A Szabá Artroomot 2023 augusztusában nyitotta meg Ráskai Szabolcs grafikusművész, ahol jórészt az ő és pályatársai alkotásait mutatja be Az elsősorban papír alapú, a kortárs grafikát egyedülálló módon képviselő bemutatótér bővülő  kínálatában, Nemes Patrícia által készített punch needle hímzéstechnikával készült faldíszek mellett, ruházati kiegészítők,és egyéb  kézműves termékek kapnak helyet.

 
Jártál már a Szabá Artroom -ban ? Akkor ideje, hogy meglátogasd Nemes Patríciát és Ráskai Szabolcsot!
🎨
Mivel foglalkoztok? Mikor indult a márka?
Szabolcs: Grafikusművészként a hagyományos technikák, pl. a linómetszet, az egyedi rajz, illetve egy új képalkotó módszer, a zseléprint áll hozzám közel. Emellett festészettel foglalkozom, a bemutatótermünkben is található néhány kis méretű, vászonalapú alkotásom. Korábban másfél évtizedig tanítottam rajz és vizuális kultúrát, művészettörténetet és grafikát, mint szaktantárgyat általános iskolától az egyetemi szintig. A Szabá Artroom 2023 augusztusában indult, zömmel az én munkáim kerülnek bemutatásra. Mellettem alkotótársak is megjelennek, így párom, Nemes Patrícia punch needle technikával készült textilmunkái, Tényi Katalin gobelin szőttesei és Sramkó Zita, az Artizmoksa megálmodójának Boldog Szervek projektje egészítik ki a kínálatot.
Patrícia: Én bő 2 éve foglalkozom punch needle és vegyes technikával készült textilképek készítésével hobbiszinten.
 
🎯
Mi a missziótok, miért foglakoztok azzal, amivel?
Szabolcs:  Számomra elsősorban a tradicionális sokszorosító grafika, ezen belül is a linómetszet népszerűsítése fontos, valamint személyes alkotói pályám egyes darabjainak megismertetése is célom.
Patrícia: Szeretnék egy kis színességet és puhaságot csempészni az otthonokba, emellett minél gyakrabban próbálok textilhulladékot is felhasználni a munkáimhoz a környezettudatosság jegyében.
 
💛
Melyik a kedvenc terméketek?
Szabolcs:  Személy szerint az egyik legkevesebb alkotásom az általam tervezett, ám Patríciával közösen született Tűréshatár c. művünk, amely egy klasszikus, nyári tömegközlekedés által inspirált képi motívumot jelenít meg: egy az ember arcába meredő hordó alakú férfi hasat, amely groteszk valóságról mesél. A bemutatóterem falaira polcaira szánt, táncoló zöldségembereket ábrázoló sorozatomat is nagyon kedvelem.
Patrícia: A zöldségembereket én is nagyon szeretem, valamint az új linó állatos sorozatból a lajhárt.
 
🏠
Mit jelent nektek a Paloma?
Szabolcs:  Közösségben való tevékeny mindennapokat, aktív alkotási színteret, hisz egy sajátos kis műhelyként is funkcionálunk.
Patrícia: Egy olyan hely, ahol mindig kapunk támogatást és segítséget, és azt érezzük, hogy ránk is szükség van, hasznos tagjai lehetünk egy támogató közösségnek. Nem csak egy márka vagyunk, egy bemutatóterem bérlői, hanem egyéb érdeklődésünk, tudásunk szerint belevihetjük a személyiségünket a közös feladatokba.

◼️
https://www.instagram.com/szabaartroom

https://www.facebook.com/profile.php?id=61550478663565